Опера СНП представља “Новогодишње приче” онлајн

НОВИ САД: Опера Српског народног позоришта (СНП) из Новог Сада обележиће Новогодишње празнике уз смотру “Оперске новогодишње приче” која ће бити изведена уживо и емитована онлајн последње недеље децембра, саопштено је из СНП-а.
snp
Фото: vojvodina.gov.rs
Та финална недеља актуелне 2020. године кренуће концертом из серије коју већ познаје редовна оперска публика - “Приче на задату тему: Крцко Орашчић”.
 
Заправо, истоимена свита из ове опере Петра Иљича Чајковског била је популарнија од балета на самом почетку, и та композиција је синоним за Божићне и Новогодишње празнике.
 
Оперска новогодишња недеља наставља се представом “Ко је убио Џенис Џоплин?”, у коопродукцији СНП и ОПЕНС, као и Вердијевом опером “Травијата”.
 
На улазу у 2021. као годину јубилеја у којој се обележава 120 година од смрти великог композитора, Опера СНП-а извешће управо "Травијату", којом је уједно 1947. године званично и формално основана Опера као засебна уметничка јединица овог позоришта.
 
Пред саму завршницу, публику очекује и Божићни концерт - неке од најпознатијих Божићних и Новогодишњих песама имају занимљиве приче иза кулиса и дугу историју.
 
Оркестар Опере СНП, солисти и гости - Душан Свилар, Невена Рељин, Татјана Саватић, извешће најпознатије празничне нумере у аранжману и под диригентском палицом Федора Вртачника, популарног и по великом хит спектаклу “Роцк опера”.
 
За сам крај, са више локација у граду, уживо, у исто време, оркестар, хор и солисти опере извешће чувену оперску арију “Нешун дорма”, уз поруку: “Победићемо!”.
 
Јединствени и до сада никада реализован у свету музички перформанс, током кога различите групе уметника, са више локација у граду на исти знак и у исто време изводе једну арију, поклон је Опере СНП у Новом Саду и порука оптимизма за годину која предстоји.
EUR/RSD 117.1627
Најновије вести