Бриони: Овације за представу "Ко се боји Вирџиније Вулф"

БРИОНИ: Дуго очекивана представа "Ко се бији Вирџиније Вулф" у режији Ленке Удовички, са Радетом Шербеџијом у главној улози, изведена је синоћ на тврђави Минор на Малом Бриону.
rade serbedzija
Фото: Tanjug (Tanja Valič)

У копродукцији Београдског драмског позоришта и Позоришта "Уликис", публика је у аутентичном медитеранском амбијенту видела камерну позоришну представу пуну страсти. Незадовољство, злоба, пакост, разочарање, безнађе у брачним односима изузетно уверљиво је оживела екипа глумаца предвођена бриљантним Радетом Шербеџијом.

У улози Џорџа Шербеџија је демонстрирао раскош свог глумачког арсенала без обзира на позне године.Шербеџија је на лак, духовит и циничан начин играо све нијансе незадовољства након деценија заробљеништва у лошем браку.

Снагу у одважности да га прати у том глумачком захвату имала је синоћ Катарина Бистровић Дарваш, првакиња ЗКМ-а. Без устручавања, она је играла пуном снагом и са много самопоуздања, парирајући Шербеџијиним бравурама.

Милан Марић је оправдао велико поверење које му је указано да постане део представе "Ко се боји Вирџиније Вулф", јер је са лакоћом играо лош брак са Ником Иванчић.Двоје младих глумаца заокружило је изванредан утисак о страсној, интелигентној и на моменте ласцивној позоришној представи коју је публика синоћ имала прилике да види на Малом Бриону.

Дуге овације и радост публике након завршетка представе најављују дуговечност комада "Ко се боји Вирџиније Вулф".Публика на Брионима ће имати прилике да се у то увери вечерас и сутра као и 3. августа, а поштоваоци позоришта у Србији на јесен на сцени Београдског драмског позоришта.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести