ФРАНЦУЗИ ОВУ СУПУ СМАТРАЈУ ВРХУНСКИМ ДЕЛИКАТЕСОМ: Невероватно је укусна и здрава, свака кашика крепи тело

Кувани лук је познат као одличан за спречавања кашља и подизање имунитета, а ова супа је само укуснија верзија народног лека
б
Фото: Pixabay.com / Dnevnik.rs

Потребно је:

1кг црног лука

3 чена белог лука

100 грама маслаца

со и бибер, мало шећера

1 кашика брашна

50 мл црног вина

1 л говеђег бујона

ловоров лист

препечен хлеб са качкаваљом

Фото: Pixabay.com

Припрема: На маслацу продинстати црни лук док не постане стакласт, а потом му додати со и бибер, бели лук, кашику шећера и кашику брашна. Промешати и када крене да се лепи за дно шерпе додати вино. Промешати, додати ловор и говеђи бујон (бујон можете направити тако што пар сати кувате шупље говеђе кости). Додати још мало зачина по укусу.

Препећи хлеб на који сте додали и мало качкаваља или неког масног сира. Када сервирате у чинију супу, додати и кришку препеченог хлеба.

Курир.рс/ Дневник

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести