Потребно је:
1кг црног лука
3 чена белог лука
100 грама маслаца
со и бибер, мало шећера
1 кашика брашна
50 мл црног вина
1 л говеђег бујона
ловоров лист
препечен хлеб са качкаваљом
Фото: Pixabay.com
Припрема: На маслацу продинстати црни лук док не постане стакласт, а потом му додати со и бибер, бели лук, кашику шећера и кашику брашна. Промешати и када крене да се лепи за дно шерпе додати вино. Промешати, додати ловор и говеђи бујон (бујон можете направити тако што пар сати кувате шупље говеђе кости). Додати још мало зачина по укусу.
Препећи хлеб на који сте додали и мало качкаваља или неког масног сира. Када сервирате у чинију супу, додати и кришку препеченог хлеба.
Курир.рс/ Дневник