Рецепт дана: Колач са вишњама

Вишње само што нису стигле на пијаце! Док их са нестрпљењем ишчекујемо, ево једне фине посластице, за коју, ако сте нестрпљиви, можете да потрошите и залихе из замрзивача.
kolac sa visnjama
Фото: www.freeimages.com

Састојци:

400 г вишања,

2 јајета,

150 г шећера,

1 ванил шећер,

200 г јогурта,

100 г уља,

275 г брашна,

1 прашак за пециво

Припрема:

1. У пластичну посуду редом убавцити јаја, шећер, ванил шећер, јогурт и уље, па све промешати кашиком. Додати брашно и прашак за пециво, па онда још једном добро измешати да се све сједини у глатку смесу.

2. Узети мањи плех, науљити га и побрашнити, па излити смесу и одозго побацати оцеђене вишње.

3. Ставити колач да се пече у претходно загрејану рерну на 180 степени. Пећи га неких пола сата.

3. Мало сачекати да се прохлади, посути колач по жељи шећером у праху и посластица је спремна за послуживање.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести