Рецепт дана: Мини Павлова

Торта Павлова је посластица од беланаца умућених са шећером, преливена шлагом и различитим свежим воћем. Верује се да је први пут направљена двадесет година прошлог века у част руске балерине Ане Павлове.
torta kolac
Фото: pixabay.com

Састојци:

- 4 беланцета,

- 250 г шећера,

- кашичица јабуковог сирћета,

- кашичица густина,

- ванил шећер,

- 300 мл слатке павлаке,

- 250 г воћа (јагоде, малине, купине...)

- неколико листића нане

Припрема:

1. Загрејати рерну на 150 степени.

2. Мутити беланца миксером док се не запене, па додати шећер једну по једну кашику и наставити с мешањем. Мутити док смеса не постане сјајна, а шећер отопљен.

3. Нежно умешати јабуково сирће, ванил шећер и густин.

4. Плех за печење обложити папиром за печење и лагано га намастити уљем или путером, па на њега кашиком или посластичарском врећицом вадити лоптице умућених беланаца.

5. Сваку лоптицу формирати у што правилнији диск и притом водити рачуна о размаку између сваке.

6. Пећи их у загрејаној рерни 30 - 45 минута.

7. Када крену лагано да таме, печене су.

8. Искључити рерну и одшкринути врата, али оставити Павлове у да се лагано хладе.

9. Након тога их извадити и охладити потпуно.

10. Охлађене Павлове премазати умућеном слатком павлаком, сецканим воћем и листићима нане.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести