Рецепт дана: Салчићи

Можда јесте у питању мало калоришнија посластица, али неће Михољско лето још дуго. А кад мало захлади, ове ће вас кифлице сасвим сигурно пријатно угрејати...
salcici
Фото: Youtube Printscreen

Састојци:

- ½ кг брашна,

- 3 жуманцета,

- 100 г шећера,

- коцкица квасца,

- 250 г сала,

- кашичица соли,

- млека по потреби,

- пекмеза по потреби,

- шећер у праху

Припрема:

1. Ставити квасац у млеко да надође.

2. У посуду за мешање сипати брашно, додати квасац, жуманца, шећер и млеко колико је потребно за тесто средње тврдоће.

3. Руком месити док не престане да се лепи.

4. Направити јуфку, прекрити је крпом и оставити да мало одстоји.

5. Затим јуфку развити у лист дебљине прста, па потом тесто премазати салом и превити га као књигу; све четири стране и оставити да одстоји 15 минута.

6. Након тога, поново развити и све поновити три пута.

7. Развити тесто, затим сећи на четвороугласте комаде, па на сваки ставити кашику пекмеза и потом благо пресавити.

8. Пећи на 200 степени око 25 минута.

9. Млаке кифлице уваљати у шећер у праху.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести