ПРВО ПОЛУФИНАЛНО ВЕЧЕ Песме за Евровизију 2024! Србија вечерас бира првих осам финалиста (ВИДЕО)

Почело је прво полуфинално вече Фестивал „Песма за Евровизију“, током којег ће Србија изабрати свог представника на „Евросонгу“. Вечерас се бира првих осморо финалиста, а директан пренос може да се прати на РТС 1, РТС Свет, РТС Планети и Интернет порталу РТС-а.
e
Фото: Youtube Printscreen/RTS

Публици ће се током две полуфиналне вечери представити 28 извођача, а којих осам пролази у велико финале знаћемо вечерас око поноћи.

Како су изгледале припреме за фестивал сазнајемо од уреднице и супервизорке Фестивала ПЗЕ Оливере Ковачевић.

Нудимо ову позорницу нашим такмичарима који су и најзаслужнији за овај програм, али желим да напоменем да је стотине људи овде последњих месец дана вредно радило, а неки од њих и више месеци, да би овај фестивал изгледао овако, како ћете вечерас у 21 сат гледати на нашем Првом програму. Ја позивам гледаоце Радио-телевизије Србије да СМС порукама дају допринос избору наших финалиста, и у великом финалу, у суботу, 2. марта, поручила је Ковачевићева за РТС.

Како је додала, гласа се по евровизијском принципу, јер је то проверено и доказано као добро.

Жири је већ гласао на генералној проби која је одржана у току данашњег дана и вечерас. Када после наступа свих такмичара стигну СМС гласови публике и гледалаца, биће сабрани гласови и редослед ће бити одређен сабирањем гласова жирија и публике у односу 50 према 50.

У случају да буде изједначено предност имају гласови наших гледалаца, односно публике. Желим свим такмичарима успешно вече, добре наступе, а нашим гледаоцима да се добро забаве и да нас похвале, поручује Оливера Ковачевић, уредница и супервизорка Фестивала ПЗЕ.

Најбољих осам из оба полуфинала пласираће се у велико финале које је на програму 2. марта.

Вечерас се такмиче:

1. Марко Мандић – Дно

2. М.ИРА – Перцепција

3. Бојана x Давид – Но Но Но

4. Лена Ковачевић – Зови ме Лена

5. Саша Бáша и ВиртуалРитуал – Електрољубав

6. Мартина Врбос – Да ме волиш

7. Филари – Ко је та жена

8. Бресквица – Гнездо орлово

9. Христина – Бедем

10. Ивана Владовић – Јака

11. Chai – Сама

12. Зорја – Лик у огледалу

13. Кавала – Вавилон

14. Кени није мртав – Дијаманти

Водитељи такмичења су Драгана Косјерина и Славен Дошло, који ће бити на главној бини, као и Кристина Раденковић и Стефан Поповић који ће се укључивати из “грин рума”.

Дневник/РТС

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести