ТАЛЕНТИ: Горан Стојадиновић херој Беркасова хоће као Стојке

Беркасово, село у општини Шид, добило је спортског хероја. Млади Горан Стојадиновић проглашен је за најбољег голмана у Србији и региону у такмичењу „Спортифицо тим сезоне”, на основу аплауза и гласова корисника ове спортске друштвене мреже, која броји преко 8.000 чланова.
г
Фото: Приватна архива

Осим талента, вредног рада, анализе својих резултата које редовно дели са другим корисницима на „Спортифицо” мрежи, Горан има изузетну подршку Беркасову и целом Шиду захваљујући чему је 17-годишњи члан ФК Једнота добио више од 20.000 гласова и заслужио ово признање.

„Две године имам профил на мрежи, уз преко 300 објава са мојих утакмица које редовно делим. Нисам се надао оваквој подршци, али сам на њој бескрајно захвалан својим колегама из екипе, тренерима, родитељима, пријатељима из целог Срема, без којих ово не би било могуће“, рекао је Стојадиновић.

На рукама наранyасте рукавице, голмански дрес исте боје, али у срцу је колорит нешто другачији.

„Навијам за Партизан, а црно-бели су ми омиљени клуб. Владимир Стојковић је неко ко ми је узор и сан ми је да једног дана постанем професионални голман и остварим бар део онога што је мој идол остварио. Од страних играча, највише волим да гледам Ђанлуиђија Буфона и једва чекам да видим како ће да се снађе у ПСЖ. Највише пратим Александра Пријовића из ПАОК-а“, каже Горан.

На питање зашто је изабрао да буде голман и зашто баш фудбал, на лицу дечака из Беркасова појављује се осмех.

„Заволео сам фудбал уз другаре из улице у мом селу, где сам и направио прве кораке. А што се голмана тиче, па одувек сам волео да изводим параде, да се бацам и да браним. Некако је то ишло природно“, додаје.

Фудбалом је почео да се бави са 10 година, а са Једнотом је освојио кадетску лигу Срема 2 прошле сезоне, док ове брани за први тим и паралелно у кадетима.

„Са 17 година сам постао голман првог тима Једноте, на шта сам поносан, а наш заједнички циљ је виши ранг такмичења за који се боримо. Верујемо у себе и идемо корак по корак ка циљу“, наводи Стојадиновић.

        Н. Мандрапа

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести