Екипе ЈКП „Пут” користе лепе дане: Поправка оштећења на коловозима хладним асфалтом

Након сваког таласа хладног и снежног времена, као последица осцилација температура и комбинованог негативног дејства леда и соли, појаве се оштећења на коловозу.
jkp put, dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Те рупе у зимским условима могу привремено да се санирају искључиво хладном асфалтном мешавином.

„Будући да се постројење асфалтне базе не покреће до пролећних температура и стабилизације времена, технички није могућа приозводња топлог асфалта“, објашњава Биљана Ћубић, задужена за односе с јавношћу у ЈКП „Пут”.

„У овом периоду је санација оштећења коловоза асфалтном мешавином по хладном поступку једино могуће решење, а за то време ремонтујемо и припремамо асфалтне базе за нову грађевинску сезону.“

По прогнозама метеоролога, пре следећих снежних падавина, које се очекују у недељу, неколико наредних дана дневна температура биће у благом плусу.

Фото: ЈКП Пут


Зимска служба у приправности

По речима Биљане Ћубић, Зимска служба ЈКП „Пут”је у првом степену приправности и 24-часовном дежурству.

„Због јутарњих мразева, Зимска служба нашег предузећа свакодневно је ангажована на одржавању мостова, надвожњака и натпутњака“, додала је она.


„Управо из тог разлога наше грађевинске екипе су у уторак изашле на терен да би поправиле што више оштећења, првенствено на путевима првог приоритета“, каже Биљана Ћубић.

„Екипе су радиле на аутобуским линијама у Новом Саду: Индустријска зона – Пут партизанског одреда – Привредникова улица, затим на деоници: Београдски кеј – Булевар ослобођења – од Народног фронта до Јеврејске – десна страна – Јеврејска – Булевар Михајила Пупина, па Булевар ослобођења, од Футошке до Народног фронта – десна страна, у Народног фронта – од Булевара ослобођења до окретнице у Иве Андрића, па у Улици Иве Андрића, затим на Булевару цара Лазара – од Улице цара Душана до Булевара ослобођења, у Цара Душана. Оштећења су санирана на аутобуским стајалиштима и на делу Булевара ослобођења од Железничке станице до Футошке улице, затим од Футошке улице до Футошког пута, у Кнеза Милоша, Војводе Степе, Хајдук Вељковој, Корнелија Станковића... Што се околних места тиче, у Каћу се ради аутобуска линија Симе Шолаје – Моше Пијаде – Иве Лоле Рибара и улице другог приоритета.“

Поправка туцаника, по речима Биљане Ћубић у току је и у Футогу у Улици Александра Адамовића, а када су у питању државни путеви другог реда, у току је ручно чишћење путних ригола на деоници Парагово – Сремска Каменица – Раковац.

С. Савић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести