Lov i ribolov

Друштво / Lov i ribolov ЛИСИЦЕ ИЗЛАЗЕ КАД ЧУЈУ ЗВУК ЦРКВЕНОГ ЗВОНА АЛИ ТАДА ИХ НЕ НИШАНИМ Ево шта још открива чувени ловац Кенан Татаревић из Пријепоља
Један од најуспешнијих ловаца на лисице и шакале у Србији, а вероватно и читавом Балкану, свакако је Кенан Татаревић (1978) из Пријепоља. Чувени Татар, како му гласи универзални ловачки надимак на овим просторима, члан је Ловачкогудружења „Лим” из родног града, а у ловачкој колекцији има на десетине уловљених длакавих предатора. Највећи изазов су му, ипак, лисице. Зашто?
Друштво / Lov i ribolov НА КАНАЛУ ДТД У НОВОМ САДУ Добар улов деверика и бодорки
Суботње лепо време измамило је страственог новосадског риболовца Лазара Шуњку на Канал ДТД, који је заузео своју позицију око 14 часова. Забацио је штапове Formax tander carp 3.60m 130 грама и завртео машиницу shadow feeder 4000 на којој је био најлон 0,20 mm, предвез 0,16 mm и удица owner 50922 12.
Друштво / Lov i ribolov КАКВО ЈЕ ТРЕНУТНО СТАЊЕ У ВОДАМА И ВОДОТОКОВИМА У ВОЈВОДИНИ Сунце покренуло живи свет и штуку на мрест
Са топлим фебруарским данима, који се, ипак, без обзира на евидентне климатске промене и глобално отопљавање не могу назвати уобичајеним, покренуо се и водени свет.
Друштво / Lov i ribolov НА БЕГЕЧКОЈ ЈАМИ Мелез иде на глисту
Упракос великом водостају за водено окно Парка природе Бегечка јама, минулих дана добро је радио мелез, ситан и крупан, искључиво на глисту као мамац.
Друштво / Lov i ribolov НА ТАКМИЧЕЊУ У ЖИТИШТУ Бомбардери најуспешнији
На такмичењу „фидераша“ минуле недеље на језеру у Житишту, највећа уловљена риба био је шаран од 12,5 килограма.
Друштво / Lov i ribolov У БАЧКОМ ЈАРКУ Уловљен шаран тежак преко 21 килограм
На фидер такмичењу одржаном 11. фебруара у Бачком Јарку, на Великом језеру уловљен је шаран од 21, 7 килограма.
Друштво / Lov i ribolov ГРУПНИ ЛОВОВИ НА ПРЕДАТОРЕ Шакали и лисице одстрељени у Пландишту, Иригу, Стапару и Сопоту
Чак шест шакала и једна лисица одстрељени су у прекјучерашњем групном лову на предаторе у банатском селу Барице, у општини Пландиште. У лову је учествовало 60 ловаца.
Друштво / Lov i ribolov СТРАХОТА И УЖАС Код Книна пронађена обезглављена вучица, обешена на саобраћајни знак
ЗАГРЕБ: У месту Звјерница крај Книна пронађено је обезглављено тело вучице, обешено на саобраћајном знаку.
Photo
Друштво / Lov i ribolov КРИВОЛОВ НА ТАМИШУ ЗА ПАР ГОДИНА СМАЊЕН ЧАК 90% Преко 100 поступака против криволоваца се води само по пријавама шефа рибочувара ГОДИШЊЕ НАПИШЕ 40 ПРИЈАВА
Криволов на Тамишу сведен је на 10 одсто у односу на проценат од пре пет-шест година, а до таквог резултата дошло се честим контролама и бројним пријавама које су рибочувари писали.
Друштво / Lov i ribolov ЕВО КАКО СУ МЕДВЕДИ ИЗ БУГОЈНА ЗАСЛУЖНИ ЗА САРАЈЕВСКУ ОЛИМПИЈАДУ Једно пријатељство је решило све
Пре равно четири деценије (од 8. до 19. фебруара 1984.) у Сарајеву  су одржане 14. Зимске олимпијске игре. Град на Миљацки угостио је 1.272 спортиста из 49 земаља који су се такмичили у шест спортова, односно 49 дисциплина.
Друштво / Lov i ribolov ПРИЧЕ С ПЕЦАЊА НА ВЕЛИКОМ БАЧКОМ КАНАЛУ КОД СРБОБРАНА Урбано, али идеално за уживање
На самом улазу у Србобран, из правца Новог Сада, прелази се Велики бачки канал на ком су, са десне стране, нанизани пецароши поприлично чест призор.
Друштво / Lov i ribolov ГРУПНИ ЛОВОВИ НА ПРЕДАТОРЕ Одстрељене две лисице у Врбасу, шакали се извукли код Сонте
Око две стотине ловаца, педесетак домаћих и 150 гостију, ловило је предаторе  у недељу у Врбасу.
Друштво / Lov i ribolov СТАРИ ОРУЖНИ ЛИСТОВИ УСКОРО ОДЛАЗЕ У ИСТОРИЈУ Пререгистрацијa оружја до 5. марта
Рок до када власници оружја треба МУП-у да поднесу захтев за израду новог оружног листа, је 5. март.
Друштво / Lov i ribolov ПЕЦАЊЕ НА ДРИНИ Лепи примерци крај Лознице
Кренули су солидни улови и на Дрини код Лознице.
Друштво / Lov i ribolov РИБОЛОВ НА САВИ Плотице гризу са мачванске стране
Крај Саве јуче је било врло пријатно, уз мало благог ветра, а одмах је кренула риба.
Друштво / Lov i ribolov КРАЈ НОВОГ КНЕЖЕВЦА Кренули шарани и бабушке
Са првим топлим данима након хладног таласа, на Мртвој Тиси крај Новог Кнежевца, у пограничниом делу Србије и Мађарске, риба  је сасвим лепо кренула.
Друштво / Lov i ribolov КАДА И ГДЕ СУ УЛОВЉЕНИ НАЈВЕЋИ ПРИМЕРЦИ ШТУКЕ КОД НАС И У СВЕТУ Од Барбаросине старице до међувршанске аждаје
Штука – речни и барски торпедо, грављивица “par excelans”… Где и када је уловљена највећа у Србији, Европи, свету…? То је вероватно питање за (најмање) милион долара. 
Друштво / Lov i ribolov ОД 1. ЈАНУАРА ОВЕ ГОДИНЕ НОВЕ ЦЕНЕ Годишња дозвола 9.000 динара, дневна 1.300
Од 1. јануара ове године, цена једниствене дозволе за особе изнад 18 година (Д2 дозвола) сада износи 9.000 динара. Цена дозволе за жене и особе изнад 65 година (Д3 дозвола) износи 4500 динара. Цена дозволе за особе млађе од 18 година и за особе са инвалидитетом (изнад 80 посто и изнад 60 посто за ратне војне инвалиде) износи 800 динара и у питању је Д4 дозвола. Цена дневне дозволе је 1.300 динара, а вишедневне (7 дана) 2.600 динара.
Друштво / Lov i ribolov 130 ГОДИНА ОД РОЂЕЊА ЈОВАНА ЈОЦЕ ДИВИЛДА Ловачка страст преживела супругу, али није политику
Ове зиме навршило се 130 година од рођења Јована Јоце Дивилда, најзначајније фигуре војвођанског ловства до Другог светског рата. Ово је прича о изузетном ловном раднику, који је, иако најзаслужнији за многе позитивне ствари  у ловству, сплетом несрећних околности и ружним, бесмисленим уплитањем политике, последњих 17 година живота остао без своје највеће љубави и страсти – лова.   
Друштво / Lov i ribolov РИБОЛОВ НА САВИ Уловио мноштво дрињача
Магловито јутро потиснуо је леп и сунчан дан...
  • 1
  • 2
EUR/RSD 117.2028
Најновије вести