АКС: Неприхватљив предлог измена Закона о упису у катастар

БЕОГРАД: Адвокатска комора Србије (АКС) саопштила је данас да је неприхватљив предлог измене Закона о поступку уписа у катастар непокретности и водова, који је сачинио Републички геодсетки завод (РГЗ), а јуче поподне Комори доставио координатор радне групе при Влади Србије.
aks
Фото: Ilustracija

Комора тврди да је предлоге и примедбе које је предала радној групи 27. септембра, РГЗ у изради овог законског предлога потпуно занемарио.

"АКС има информацију да постоји намера да предлог РГЗ-а уђе у даљу процедуру по хитном поступку и то без учешћа чланова радне групе и уз заобилажење јавне расправе", наводи се у саопштењу и указује да је радну групу формирала Влада, те да је та група одржала само један састанак у септембру.

У саопштењу се истиче да се системски процесни закони, као што су Закон о парничном поступку, Законик о кривичном постуку, Закон о општем управном поступку, као и Закон о поступку уписа у катастар непокретности и водова, не могу мењати без учешћа свих релевантних учесника у раду Радне групе - припадника правосудних професија и без јавне расправе у дужем трајању.

Због значаја овог Закона, АКС је позвала своје чланове, стручну јавност, припаднике правосудних професија и грађанство да узму активно учешће у даљим корацима у погледу доношења измена и допуна овог прописа.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести