АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ Подмукла је лаж Аљбина Куртија да смо у тромесечном транзиционом периоду

Желимо да видимо резултате, не само да се од Србије нешто тражи и очекује, а да Приштина ништа не испуњава, подмукла је лаж Аљбина Куртија да смо у тромесечном транзиционом периоду јер то значи да се људима на КИМ неће одузимати динари, али је трансфер новца заустављен на сваки начин  - поручио је Председник Србије Александар Вучић који је данас имао разговоре са високим комесаром за спољну политику и безбедност Жозепом Борељом и специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком
1
Фото: Instagram printscreen

Вучић је истакао да ЕУ или нема или не жели да примени механизме према Приштини која на сваки начин покушава етнички да очисти КиМ од Срба.

Додао је да за то нема решења и да очекује позив у Брисел ових дана.

"Борељ је коректан и разуме шта се дешава, али слаба вајда", рекао је Вучић.

Вучић је истакао да је од јутрос у Минхену имао састанке са америчким конгресменима, да је разговарао са председником највеће немачке савезне државе Баварске Маркусом Зедером,  кинеским минситром спољних послова Ванг Јиом, као и председавајућим Оебса Јаном Боргом.

"Значајно је што смо конгресменима могли да говоримо шта се збива. Добро је што ће вечерас на радној вечери бити још више Американаца који доносе одлуке, али и Европљана", рекао је Вучић.

Он је најавио да ће 15. марта у Београд доћи председник Баварске Зедер и да ће  бити дочекан како велики лидери и заслужују.

"Било је још добрих вести, али не могу да их саопштим за сада. Биће важних посета за Србију, које ће генерисати положај Србије. Сада ме чекају други важни састанци, а онда у глуво доба ноћи надам се да ће нам дати да полетимо за Београд", рекао је Вучић новинарима.

 

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести