Александар Вучић: За све сам им крив, али настављамо да градимо Србију

- Не мислим да је важно за људе како политички противници коментаришу. Очекивао сам да ће добар део њих да каже да жели да учествује у великом подизању Србије. У пројектима, 1.000 људи има идеје шта да се уради у њиховим местима - рекао је Вучић гостујући у „Новом викенд јутру“ на ТВ „Пинк“ коментаришући то што опозиција не жели да учествује, док обични грађани имају идеје.
vucic
Фото: Printscreen /Pink

Говорећи о улагању у здравствени сектор рекао је да је ова власт изградила потпуно нови Клинички центар у Нишу, Клинички центар у Београду, дограђује се Клинички центар Војводине, креће и Крагујевац да се ради... три ковид болнице када је било најпотребније, а сада ће, како наводи, имати употребну вредност.

„Ево нека они кажу коју су болницу изградили они? Сада вам држе предавање у време када је изграђено много болница“, казао је Вучић.

Што се тиче школа, преко Канцеларије за јавна улагања је одрађено мого школа, оценио је председник Србије.

„У Сјеници ћемо отворити најмодернију школу тамо. Деца ће тамо имати базен у школи. Управо смо тиме желели да покажемо да улажемо и у школе ван београда. Што се тиче стадиона, потребни су и они. Људи воле спорт. Нака од светских агенција ће управљати стадионима, да зарађују новац. Све нам је то потребно.

 

Рекао је да његови опоненти живе у прошлости.

„Они и даље мисле да је у Србији плата 250 евра. Сад ће нови штрајк просветних радника, а од септембра добијају повећање од 5 посто. Нама је одлазио велики број медицинских сестара, више него лекара. Улагаћемо тај новац. Нећете се ослободити оваквих врста критика. Они се крећу у кругу истомишљеника, које ће безброј пута понављати“.

Вучић је рекао да се са једне стране води рат у Украјини, а са друге стране доешавају се свакодневни напади на Србе, а нико о томе не говори. Курти подиже духове у Северној Македоније, а ми ипак желимо да све урадимо заједно.

 

Председник је саопштио да је сада мањи одлив из земље.

„Данас и формално имате и 500.000 људи више запослених него 2012. године. Овде ће живот бити не много лошији од онога на Западу. Радићемо да вратимо људе“, казао је Вучић.

Говорећи о инфраструктурним пројектима, подсетио је на радове ауто-пута Рума- Шабац, али и на пругу до Ниша која би требало да се заврши до 2027. године.

„Када будем поражен на изборима, или се сам сконим, тада ће се анализирати резултати. Када анализирате 90-те исто можете то рећи. Сада имате 500.000 више запошљених него 2012.године. Сада постоји повратни процес и све је мањи одлив из земље. Људи ће се врати у своју земљу. Када просечна плата пређе 1000 евра људи ће се враћати. Ја немам проблем када су новинари острашћени, али је добро да се барата чињеницама“, напоменуо је Вучић.

Београду на води, Скајлајн, велелепна железничка станица, за Вучића су то стварни пројекти и озбиљне ствари.

„Зато желим да предстојеће време искористимо у једињавању. ја им знам рејтинге...то није импресивно. За нас је важно да пружимо руку, да разговарамо, да укључимо и њихове стручне људе ако их имају. Отварамо ауто пут Рума Шабац... знате ли шта је то за људи који иду у том правцу. Уштедеће 15 до 20 минута... Те промене су видљиве. Ја хоћу дадо 2027.заврћимо брзу пругу до Ниша, да се уради обилазница, то су велике ствари. То да хоћу даурадимо и аутопут до Зрењанина. Метро прва линија је готова до 2028. Урадићемо и фасаде у многим градовима, ценар градова...то нам је циљ д аљуди виде уређене фасаде, па ће обилазити све остало што можда не би обилазили плус све ове путеве. Улепшаваћемо и Крагујевац, ту тржницу која је најлепша зграда. О истоку Србије да не говорим“, рекао је Вучић.

Он је нагласио да није импресиониран резултатима својих претходника и популарношћу, те да људи не мењају своја опредељења зато што им је неко рекао да неко стоји боље или лошије на истраживањима.

„Постоји ли ствар у земљи за коју ја нисам крив? Овакве ствари када имате, велике трагедије, да то покушавате да искористите у те сврхе...Памтиће се то дуго...У БиХ догодила се страшна трагедија, 4 мртвих и 3 рањених и то није урадило дете од 12 година... Човек је ушао у директан пренос, и то траје, и неко не итервенише, Јесте чули да су некоме тражили оставку...Нико ништа! Овде сам ја за све крив! Сви проналазе алиби у мени. У сваком министраству постоје шефови који иду и причају да сма ја за све крив. А то причају зато што не моги да раде баш оно што су желели, рекао је Александар Вучић.

(Пинк, Дневник)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести