Амбасада САД: Гури да се суочи с правдом, не да добија почасти

БЕОГРАД: Америчка амбасада у Србији оценила је да би некадашњи комадант Жандармерије Горан Радосављевић Гури, који је недавно добио плакету за рад и допринос јединици, "требало да се суочи са правдом, а не да добија почасти".
goran radosavljevic guri
Фото: Dnevnik (arhiva)

Амбасада САД је на свом Твитер налогу навела да је Радосављевић био "задужен за логор у којем су 1999. године пронађени убијени остаци тројице Американаца албанског порекла - Илиа, Агрона и Мехмета Битићија".

САД су санкционисале Радосављевића због његове потврђене умешаности у њихова убиства. Требало би да се суочи с правдом, а не да добија почасти, поручили су из амбасаде у Београду.

Плакета је првом команданту Жандармерије Горану Радосављевићу додељена 30. јуна, на централној манифестацији обележавања Дана Жандармерије у Новом Саду.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин добио је скулптуру цара Лазара од ливеног камена, а плакете у знак захвалности за успешну сарадњу доделљене су поред Радосављевића и председнику Владе Војводине Игору Мировићу, градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу и директору Безбедносно-информативне агенције Братиславу Гашићу.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести