АНДРИЈА МАНДИЋ ПИТА Откуд толика мржња опозиције у Црној Гори према тробојци

ПОДГОРИЦА: Председник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић изјавио је данас да му није јасно откуд у делу политичке јавности мржња према тробојци.
s
Фото: Youtube printscreen/ Андрија Мандић - Andrija Mandić

Мандић је то рекао на седници парламента одговарајући на опозиционе коментаре да у свом кабинету држи и тробојку, која, како кажу, није државни симбол Црне Горе.

Мандић је рекао да је тробојка била застава краљевине и књажевине Црне Горе. На почетку ове расправе, Бранислав Ненезић из СД Црне Горе затражио је да током скупштинске расправе да се Демократска Црна Гора изјаснио због истицања туђих симбола у кабинету председника парламента. Мандић је одговорио да је то застава краљевине и књажевине Црне Горе и упитао откуд толика мржња према тробојци. "То је била застава краљевине и књажевине Црне Горе. Фотографије сандука краља Николе и чланова његове породице у Сан Рему указују да су били обавијени тробојкама. Морате да покажете више разумевања за другачије ставове", рекао је Мандић.

Он је предложио да се о овим темама разговара на посебној седници. Ненезић је казао да уважава другачије мишљење али да уважава и чињенице. Оскар Хутер (ДПС) рекао је да Мандић не показује црногорску заставу, у шта се може свако уверити ко посети музеј на Цетињу. Оптужио је Мандића за безакоње. "Не знам чија је ово застава што видимо, српска, руска, али црногорска није. Морате да поштујете закон а не да радите ствари како вам се свиђа", рекао је Хутер.

Мандић је одговорио да не крши закон, а ако неко мисли другачије, нека се обрати надлежним институцијама. "Поштујте грађане који мисле другачије", рекао је Мандић, пренео је портал РТЦГ.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести