Балабан: Исправљена грешка за Цетињски манастир у листу непокретности

ПОДГОРИЦА: Члан Правног савета Митрополије црногорско-приморске Игор Балабан потврдио је за ТВ Црне Горе да је Цетињски манастир уписан као својина Митрополије.
cetinjski manastir
Фото: pixabay.com

Балабан је рекао да су пре неколико дана упутили захтев како би била исправљена грешка у листу непокретности која је направљена 1996. године.

Он је навео да је тада, уместо права својине, Митрополији црногорско-приморској дато само право коришћења Манастира Светог Петра.

Балабан сматра да је таква одлука Управе за катастар и државну имовину резултат поштовања Устава и закона и да је одлука и у интересу грађана који ће на исти начин моћи да остваре своја права пред надлежним органима.

Претходно је в.д. директора Управе за катастар и државну имовину Коча Ђуришић изјавио да је Цетињски манастир уписан као својина Митрополије црногорско-приморске.

Цетињски манастир се до сада у евиденцијама Управе водио као власништво Престонице Цетиње.

У септембру је цетињска подручна јединица Управе за катастар и државну имовину одбила захтев Митрополије црногорско-приморске за брисање Престонице из листа непокретности као носиоца права својине над Цетињским манастиром.

Влада Црне Горе је у септембру донела закључке у којима налаже Управи за катастар и државну имовину да Цетињски манастир упише на државу Црну Гору уместо Престонице Цетиње као носиоца права својине.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести