БИЋЕ ВЕЋИХ ПЛАТА Влада усвојила закључке о унапређењу метеријалног положаја запослених

БЕОГРАД: Влада Србије на данашњој седници усвојила је више закључака о формирању радних група које треба да координирају активности у вези са унапређењем материјалног положаја запослених у више области, саопштено је из Владе Србије.
vlada srbije nemanjina 11 DN
Фото: Dnevnik.rs

Усвојен је и Закључак о образовању Радне групе за координацију активности унапређења материјалног и радно-правног положаја запослених у здравственом систему Републике Србије чији ће задатак бити да изврши анализу постојећег нормативног оквира којим се уређују права, положај и плате запослених у здравству и да предложи мере за унапређење здравственог система у вези са материјалним и радно-правним положајем запослених у том систему.

Радну групу ће чинити представници Владе и репрезентативних синдиката у области здравства, додаје се у саопштењу.

Како се наводи, Радна група формирана је након потписивања Споразума о унапређењу материјалног и радно-правног положаја запослених у здравственом систему Србије између Владе, с једне стране, и Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити Србије и Гранског синдиката здравства и социјалне заштите „Независност“, с друге стране.

Такође, усвојен је Закључак о образовању Радне групе за координацију активности унапређења материјалног и радно-правног положаја запослених у систему социјалне заштите Републике Србије, ради анализе постојећег нормативног оквира, којим се уређују права, положај и плате запослених у систему социјалне заштите.

Задатак ове радне групе биће да предложи мере за унапређење система социјалне заштите у вези са материјалним и радно-правним положајем запослених у том систему.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања започело је преговоре са представницима два синдиката – запослених у социјалној заштити и запослених у здравству и социјалној заштити ради унапређења овог система, истиче се у саопштењу Владе Србије.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести