Бишевац: Први тест је био негативан, подносим тужбу због неистина

НОВИ ПАЗАР: Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац каже да 15. јуна није знао да је оболело од ковид 19, као што то тврди представник Бошњачке културне заједнице (БКЗ) Адмир Муратовић против кога је најавио подизање тужбе због изношења неистина.
s
Фото: Youtube Printscreen

Бишевац је у саопштењу навео да га је јуче Муратовић оптужио да је извршио злочин са предумишљајем јер је, како тврди Муратовић, 15. јуна знао да је заражен.

Градоначелник Новог Пазара каже да је први ПСР тест који је урадио и који је издат 15. јуна показао да је негативан на тај вирус, а да рендген плућа није указивао на било какве промене.

Уз саопштење је приложио извештаје са тестирања и извештаје лекара, међу којима је и онај од 23. јуна чији је резултат показао да је позитиван на ковид 19 када су, каже, и медији обавештени да је заражен.

Бишевац је навео да је јавност узнемирена из злонамерних побуда, а да је Муратовић јуче изнео низ неистина на његов рачун на састанку у Новом Пазару на којем је требало да се постигне договор о формирању независне комисије која ће се бавити утврђивањем истине о броју умрлих од ковида 19.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести