Бјелић: Војводина ће наставити да подржава Сребреницу

НОВИ САД: Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, састао се данас у Сребреници са начелником општине Младеном Грујичићем са којим је разговарао о јачању односа између АП Војводине и  општине Сребреница.
Bjelic_Srebrenica
Фото: vojvodina.gov.rs

Бјелић борави у узвратној посети Сребреници, чија је делегација недавно посетила АП Војводину, у циљу наставка и продубљивања сарадње која је могућа у бројним областима, посебно у привреднм сектору, области здравства и размени знања из области науке и образовања.

„Намера Србије и свакако АП Војводине је да у  складу са нашим  могућностима, наставимо са подршком општини Сребреница. Неопходно је одердити приоритете и потребе грађана и деловати  практично како би учинили добро за људе који живе у Сребреници, због чега смо данас овде,“ поручио је Бјелић и рекао да је добро и мудро што наступом и деловањем, предстваници општине Сребреница доказују да не желе да се баве прошлошћу и да гледају визионарски на будућност.

Подсетивши  на  то да је прошле године потписан Протокол о сарадњи између АП Војводине и Републике Српске, Бјелић је истакао да су тиме створени правни оквири за несметану сарадњу, те да је важно у попуности их искористити.

Бјелић и Грујичић су оценили да је од великог значаја сарадња привредних комора Војводине и Српске ради што ефикаснијег повезивања компанија, посебно из области прераде воћа и поврћа и металске индустрије.

На састанку је договорено да ће уз подршку Покрајинске владе за дом здравља у општини Сребреница бити обезбеђено санитетско возило.

У циљу размене знања у припреми пројеката прекограничне сарадње, два представника општине Сребреница укључена су у четврти циклус специјалистичког Програма „Управљање регионалним развојем кроз ЕУ фондове“, који већ неколико година спроводи Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.

Председник општине Сребреница иразио је захвалност Покрајинској  влади  која је показала интерес за њихове потребе и истакао да је свака помоћ и подршка од великог заначаја.

„ Велика ствар је  што се  представљамо као јединствен народ, јер ако такву поруку заједништва шаљемо у свет, озбиљније ћемо бити схваћени,“ закључио је Грујичић.

Р. Д. 

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести