Борисов и Селаковић о политичкој и економској сарадњи

Министар спољних послова Никола Селаковић разговарао је данас у Софији са бугарским премијером Бојком Борисовим о политичкој, инфраструктурној и економској сарадњи две државе
Nikola Selaković Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

СОФИЈА: Министар спољних послова Никола Селаковић разговарао је данас у Софији са бугарским премијером Бојком Борисовим о политичкој, инфраструктурној и економској сарадњи две државе, али и предузетим мерама у борби против вируса ковид-19.

На састанку, којем је присуствовала заменица премијера и шефица дипломатије Екатарина Захаријева, констатовано је да су одлични лични односи председника Србије Александра Вучцића и председника Владе Бугарске од великог значаја за билатералну сарадњу две државе, коју је међутим неопходно интензивирати политичким дијалогом на нивоу министара спољних послова.

Из МСП за Тањуг кажу да Србија придаје посебан значај даљем развоју свеукупних билатералних односа са Бугарском, као посебно важном суседу и пријатељској земљи, у духу међусобног уважавања и блиских веза два народа.

Селаковића у току дана очекује и састанак тет а тет са бугарском колегиницом Захариејвом, на чији позив борави у Бугарској.

Званичну посету Бугарској шеф српске дипломатије јутрос је почео обиласком храма Свете Недеље у Софији, где се поклонио моштима светог краља Милутина и разговарао са главним секретаром синода Бугарске православне цркве епископом Герасимом.

Поподне ће се састати и са председником Републике Бугарске Руменом Раденом.

Ово је прва званична билатерлна посета на нивоу министара спољних послова од 2014. године.

У Бугарској су на снази оштре мере против короне, поред осталог затворени су сви угоститељски објекти до краја месеца, а не раде ни тржни центри.

Селаковић се поклонио моштима краља Милутина у Софији

СОФИЈА; Министар спољних послова Никола Селаковић, јутрос је почео званичну посету Бугарској обиласком храма Свете Недеље у Софији, где се поклонио моштима светог краља Милутина.

У храму се састао са главним секретаром синода Бугарске православне цркве епископом Герасимом.

Министра Селаковића очекују састанци са највишим бугарским званичницима, премијером и председником Борком Борисовим и Руменом Радевом, као и министарком спољних послова Екатерином Захаријевом.

Ово је прва званична билатерална посета на нивоу министара спољних послова од 2014. године.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести