Борко Стефановић оптужује Фабриција за заустављање европског пута

БЕОГРАД: Заменик председника Странке слободе и правде (ССП) Борко Стефановић ооптужио је вечерас шефа Делегације ЕУ у Србији Сем Фабриција да је директно одговоран за заустављање европског пута Србије јер, како је казао, "помаже онима који не желе Србију у ЕУ и који су зауставили наш европски пут".
borko stefanovic
Фото: Танјуг/ Зоран Жестић

Стефановић у отвореном писму, које преноси ССП, Фабрицију приписује ову "кривицу" "подсећајући"га , на његове " јавне наступе" на седници Националног конвента за приступање ЕУ и седници Одбора Скупштине Србије, где је, каже, тражио да се реформе убрзају и замерамо што је рекао да то што Србија није отворила ниједно поглавље за приступање ЕУ годину дана, како наводе само ''мора да буде забележено''.

Уз то, тврдите и да је Србија урадила ''многе ствари'' и да је напредак Србије ка ЕУ ''евидентан'', да ''реформе нису престале'', да се ''мора наставити, без обзира на оно што није учињено'', да је ове године ''највише учињено што се тиче привреде'' у Србији, као и да се власт у Србији потрудила да се добију ''боље цене'', замера Стефановић Фабрицију.

За Стефановића, како је поручио у писму, овакви ставови Фабриција представљају "оправдавање власти" у, како је навео, непочинствима, лажима, прогону неистомишљеника, корупцији, неспособности у борби са корона вирусом итд.

Уз низ оптужби на рачун власти од састава актуелног парламента, владе, односа према опозиицији, развојних пројеката, борбе са пандемојом, стања у медијима... Стефановић пита Фабриција зашто ћути и поручује му да то, како каже не би смела бити сврха бити његова мисије у Србији.

Амбасадоре Фабрици, Ви представљате ЕУ у Србији. Чланство у ЕУ је наш стратешки циљ. Можда је заиста касно за Вашу репутацију. То је нешто са чиме Ви морате да живите. Нећемо дозволити да буде касно за репутацију ЕУ у Србији, поручује Стефановић шефу делегације ЕУ у Србији.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести