Брнабић: Епидемија корона вирусом под контролом

АЛЕКСИНАЦ: Премијерка Ана Брнабић изјавила је у Алексинцу да је у епидемиолошком смислу ситуација у вези са епидемијом корона вируса под контролом, да је све мање заражених и да је Србија међу земљама које има највише тестираних на дневном нивоу.
brnabic
Фото: Tanjug (video)

Наш фокус сада је на томе да задржимо све под контролом и да на првом месту обезбедимо здравље нације, а онда да се боримо са последицама којих у нашој земљи још увек нема много што је такође разлог за оптимизам, навела је Брнабићева.

Она је истакла да ће Србија после пандемије корона вируса имати најмањи пад БДП-а у Европи, односно да ће ''или завршити на нули или имати благи раст''.

Знаћемо како да поново запослимо оне који су изгубили радна места током кризе, а којих је око 8.000, знаћемо како да подигнемо економију, извоз и да наш економски раст не трпи због корона вируса, поручила је премијерка.

Да влада у ПР не води популистичку политику

Премијерка Србије изјавила је да се нада да ће нова приштинка влада бити довољно одговорна, пре свега, према својим грађанима и да неће водити популистичку политику, већ да ће размишљати о томе шта је потребно урадити за економски напредак целог региона.

Брнабић су новинари на Облачинском језеру, пре него што је стигла вест из Приштине да је изгласана нова влада, упитали да ли ће се њеним избором, нешто променити према Србији, одговорила да то не зна, али да се нада да хоће, јер је то у интересу свих грађана региона, без обзира да ли су Срби или Албанци или било које нације.


Облачинско језеро огроман туристички потенцијал

Премијерка Србије Ана Брнабић обишла је данас Облачинско језеро, у општини Мерошина, односно радове на реконструкцији спортско-туристичког комплекса на том језеру.

Ово је прелепо место, огроман туристички потенцијал, констатовала је Брнабић.

Премијерка је у изјави новинарима рекла да је посебно задовољна што се наставља са свим инфраструктурним улагањима, без обзира на последице вируса корона, јер је влада оздвојила средства за најважније инфарструктурне пројекте, попут изградње аутопутева.

Брнабић је поручила да је за Мерошину и цео крај важан тзв. “аутопут мира”, који ће туда пролазити, а повезаће Ниш и луку Драч.

И овај туристички потенцијал ћемо да ''извучемо'' потпуно, када га потпуно реновинаримо, када очистимо језеро, да промовишемо све што овде постоји, да имамо и аутопут од Ниша ка Прокупљу, па до Плочника. Не постоји већа ствар за туризам овог краја и за квалитет живота људи, рекла је Брнабић.

Премијерка је претходно у Алексинцу обишла нови погон канадске компаније ''Магна'', у којем ће бити запослено више од 1. 000 радника, а после обиласка Облачинског језера посетиће и Гаџин Хан.


Надам се да ће нова влада, односно Привремене инсититуције самоуправе у Приштини бити довољно одговорне, пре свега, према својим грађанима, да не воде популистичку политику, већ да размишљају о томе шта је потребно урадити да би економски цео регион, а посебно КиМ, стајали мало боље. Да би грађани живели боље, имали више радних места, веће плате, инвестиције…, рекла је Брнабић.

То се може само уколико сарађујемо, разговарамо и уколико је ситуација стабилна и мирна, истакла је премијерка.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести