Брнабић и Алгувејли о унапређењу односа и економске сарадње

БЕОГРАД:  Премијерка Ана Брнабић оценила је у данашњем разговору са амбасадором Арапске Републике Египат у Србији Амром Алгувејлијем да наше народе везују традиционално пријатељски односи који представљају добру основу за унапређење сарадње на свим нивоима, а пре свега за брже повезивање економија двеју земаља. 
Brnabić i Alguvejli Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Брнабић је истакла да Србија веома цени подршку Египта на међународном нивоу, додајући да две земле деле исту одговорност за очување стабилности својих региона. 

Амбасадор Алгувејли оценио је да су билатерални односи Србије и Египта у успону уз интензивнији дијалог на високом нивоу, али да економска сарадња недовољно прати развој политичких односа.

Саговорници су се сагласили да се конкретнији напредак у овој области може очекивати након заседања Мешовитог комитета за економску сарадњу, које би требало да се одржи у што скоријем року.

Амбасадор Египта навео је да је његова земља заинтересована за јачање сарадње у области културе, подсећајући да су у Београду прошлог месеца одржани "Дани Египта у Србији" поводом 110 година од успостављања дипломатских односа две земље, а као резултат добре сарадње са релевантним институцијама у Србији.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести