Брнабић: Не одустајемо од своје позиције упркос ужасним притисцима

КОПАОНИК: Србија ће, без обзира на ужасне притиске, бранити своју позицију у актуелној међународној кризи, јер је аргументована и ослања се на међнародно право, правду принципе, рекла је председница Владе Србије Ана Брнабић на Копаоник бизнис форуму одговарајући на питање члан Председништва Савеза економиста Србије Драгана Ђуричина да ли ће се Србија препозиционирати.
ana brnabic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Притисци су ужасни, али колико год можемо бранићемо своју позицију, рекла је Брнабић на панелу "Разговор са премијерком"

Док смо ми ту Србија ће бранити своју позицију јер је наша позиција аргументована и ослања се на међнародно право, међународну правду и међународне принципе, рекла је она

Брнабић је подсетила да неки критикују неке потезе Србије, а не сагледавају читаву ситуацију и ширу слику која се поред тога што се тиче поштовања међународног права тиче и чињенице колико се оно поштује у нашем случају и такође колико ми морамо да чувамо нашу економију и нашу привреду и оно што смо стекли мукотрпним радом од 2014 године,

Та позиција изузетно је тешка, рекла је председница Владе Србије.

Мислим да је оно што штити мале земље као Србија управо аргументована позиција. Иако је тешка, једино што имате су аргументи, када изгубите ту позицију, да нешто као мала земља можете да браните аргументима налазите се на још нестабилнијем тлу када сте били присутни, али могли сте аргументовано да браните позицију", рекла је она.

Позиција коју смо заузели је позиција која брани све што смо постигли до сада, рекла је она.

"Могу да кажем, знате неко други ће, бити у ситуацији да одлучује о свему томе и да води владу, али одлуке су тешке морате да браните сопствене интересе и политичке и економске.

То је најтежа опција", рекла је она.

Председница владе је нагласила да би данас било лакше да имате руководство које ће, када добије свакодневне позиве, рећи тако је како кажете.

Наглсила је да не постоји друга солуција, иако мисли да у великим кризама постоје велике прилике.

Верујем да уколико се трудимо и добро дефинишемо наше снаге и потенцијале можемо да сачувамо нашу позицију и искористимо пропуштено време, рекла је она и додала да је непоправљиви оптимиста

То је моја улога у свему овоме, рекала је Брнабић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести