Брнабић: Не учествујем у дијалогу са опозицијом, СНС да

КРАГУЈЕВАЦ: Председница Владе Србије Ана Брнабић данас је упитана за преговоре са опозицијом о медијским и изборним условима и када би они требало да почну рекла да као представник извршне власти неће учествовати у преговорима са опозицијом, али да је став СНС да у дијалогу учествује.
brnabic
Фото: Танјуг (видео)

"Генерално не мислим да се нешто нарочито ојачавају институције када преговарате са ванпарламентарном опозицијом. У Србији постоји преко 2000 политичких странака тако да треба некако селективно изабрати ко је ''добра а ко лоша опозиција''. Мислим да треба да уважимо све политичке странке", напоменула је она и додала да је, ваљда, "црвена линија" за кредибилитет политичких странака да ли су у парламенту или нису.

Ипак, како каже, став СНС је да учествује у дијалогу, "па се надам да ће и други учествовати".

"Толико пута су позивали на дијалог и сваки пут су одлазили. Ваљда ће овај пут бити све ''по њиховој мери'' па ће остати. Када очекујем почетак? Не бавим се тиме, постоје надлежне институције за то", истакла је Брнабић у Крагујевцу.

На питање када оријентационо очекује завршетак радова на ауто-путу пуног профила Крагујевац-Мрчајевци и даље до аеродрома у Лађевцима (Краљево), каже да се у овом тренутку ради на пројектно-техничкој документацији.

"Чим то буде готово кренуће се у посао. Ја мислим 2022", закључила је она.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести