Брнабић: Нема потребе одлагати почетак школске године

БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да нема потребе да се почетак школске године помера за две недеље како је затражила унија синдиката.
brnabic
Фото: Танјуг (Видео)

Она је током обиласка Факултета ликовних уметности у Београду рекла новинарима да су Кризни штаб и Влада Србије довољно рано дали препоруке школама за одвијање наставе и да су сви имали довољно времена да се припреме.

Додала је да би било бесмислено да су препоруке дали раније јер нико није могао да предвиди епидемиолошку ситуацију, која се и сада прати и од чега ће и убудуће зависити како ће се одвијати настава у школама.

“Од епидемиолошке ситуације зависи како ће се ситуација даље одвијати, ако буде боља, дозволићемо већа одељења, а ако буде лошија, ићи ћемо на онлајн наставу”, навела је премијерка.

Додала је и да је Институт за јавно здравље "Милан Јовановић Батут" направио посебан тим који се бави само школама, односно који ће пратити епидемиолошку ситуацију само у школама.

“У овом тренутку мислим да нема потребе да се помера почетак школске године за две недеље, сви су имали времена да се припреме. Мислим да је важно да деца крену у школу, посебно најмлађи”, казала је премијерка.

Упитана да ли Влада размишља да обезбеди школама и заштитне маске, Ана Брнабић каже да ће Влада бити ту да пружи сву подршку како би сви били безбедни.

Подсетила је и да су обезбеђени рачунари за сву децу која их нису имала када су школе затворене због епидемије вируса корона.

Ко ће боравити у кући Јованке Броз одлучиће нова влада

Да ли ће кућа Јованке Броз након реновирања и сређивања бити кућа новог премијера, о томе треба да одлучи нова влада, изјавила је Брнабић, уз опаску да је она одлазећи премијер и да о томе не одлучује.

Брнабић је одговарајући на питања новинара на Факултету ликовних уметности навела да та кућа није властништво Јованке Броз већ државе Србије и додала да тиме што се та кућа сређује држава показује озбиљност.

"У озбиљној држави каква ја мислим да јесмо од 2014. чува се, не пушта се да пропадне. То је једна од низа кућа у које смо уложили новац да не би пропадале, да не би биле ругло. Добра вест је што реновирамо државну имовину и што не допуштамо да буде ругло", навела је Брнабић.

На питање да ли ће она бити нови мандатар, Брнабић је поновила да то није питање за њу и да је у уставној надлежности председника Републике да предложи мандатара будуће Владе.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести