Брнабић: Нисам видела да су протести уздрмали власт

БЕОГРАД: Председница владе Ана Брнабић изјавила је данас да протести нису уздрмали власт и да не постоји никаква нервоза у вези са тим. 
ana brnabic, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

Нисам видела да је власт уздрмана и не постоји нервоза. То је мањина  окупљена око Бошка Обрадовића, Драгана Ђиласа и Вука Јеремића, рекла је премијерка на ТВ Прва поводом протеста дела опозиције протеклог викенда.

Навела је да је та мањина свим осталим грађанима који су учествовали у протестима ускратила право да протестују мирно, те да Обрадовић не жели људима да дозволи то демократско право. 

"То право им гарантује власт. Председник Републике је говорио да свако има право у демократској земљи да се не слаже са нама и има право на протесте", рекла је Брнабић. 

Премијерка је истакла да је Србија земља пристојних и толерантних људи и није земља насиља.

"Једна мањина показала је свету Србију на другачији начин. То није успело због јаке државе и институција и због грађана који су против оваквог чина", рекла је Брнабић поводом протеста протеклог викенда. 

Спремни смо да проверимо да ли опозиција има већину

Брнабић је изјавила да у овом тренутку на постоји нарочит разлог за ванредне изборе, али да је Влада Србије спремна да на тај начин провери да ли лидери опозиције имају већину.

"Ако људи који данас позивају на насиље и покушавају да га изврше на улицама Београда мисле да имају већину, влада и ја смо апсолутно спремни у сваком тренутку да проверимо да ли та већина постоји", рекла је Брнабић за ТВ Прва.

Истакла је да је садашња власт стабилна и да има апсолутну већину, као и да развој Србије иде својим током у смислу економских реформи, реформи јавне управе, владавине права, те да у овом тренутку не постоји нарочит разлог за изборе.

"Пошто опозиција не може да добије власт на изборима онда покушавају да је добију на улици, али то се тако не ради, то тако неће моћи", подвукла је Брнабић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести