Брнабић о Поповићу: Хајде да избројимо до десет…

БЕОГРАД: Председница Владе Србије Ана Брнабић рекла је, поводом коментара министра Ненада Поповића да је режим Црне Горе непријатељ Србије, да сви треба да буду рационалнији и да реагују као председник Србије Александар Вучић - мирно и сталожено.
brnabic, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

На питање да ли се ограђује од изјаве министра Поповића, Брнабић је казала да се она не ограђује од изјава својих министара, али да сви треба да имају мало више стрпљења, иако, како каже, разуме емотивне реакције.

“Некако је нама у ДНК да прво реагујемо емотивно, а после да реагујемо рациом. Видите како реагује председник Вучић, па хајде сви да реагујемо тако - сталожено и смирено, удахните избројте до 10 па онда реагујте”, рекла је Брнабић.

Она је додала да је Србији у интересу стабилан и предвидљив регион, јер најбрже напредује у реформама.


Не реагујем на наводе појединаца, већ институција

Брнабић је изјавила да јој није позната изјава бившег начелника Управе криминалистичке полиције Радољуба Миловића да се министар здравља Златибор Лончар појављује у предметима “земунци” и “Шарић”, и навела да као премијер не може реаговати на наводе било ког појединца већ да верује институцијама.

Одговарајући на питање новинара да ли ће сменити Лончара после Миловићевих тврдњи, она је упитала шта би значило то ако би то учинила и ако би реаговала на сваку тврдње неке особе, и такође упитала како да она одређује ко је кредибилан, а ко није.

“Ја нисам прочитала тај интервју, прочитаћу га, али нећу реаговати на наводе било ког појединца. Ја сам председница владе, ја морам да верујем у институције. Када ми оне дају такву информацију, ја ћу реаговати”, рекла је премијерка.

Како је указала, ако би размишљала другачије, то би значило да нити постоје институције, нити постоји владавина права.


“Србија иде најбрже што се тиче економије, привлачења инвестиција, довођења нових инвеститора, подршке малим и средњим предузећима, отварања радних места, трансформације економије засноване на иновацијама и знању. Немојте да дамо да нас људи провоцирају”, поручила је Брнабић.

Режим у Црној Гори је непријатељ Србије и тако га треба дефинисати, рекао је раније министар за иновације и технолошки развој Србије Ненад Поповић и истовремено назвао режим црногорског председника Мила Ђукановића "злочиначким". 

Он је рекао да најављено усвајање закона о слободи вероисповести у Црној Гори, којим се предвиђа и одузимање имовине Српске православне цркве, непријатељски чин, напад на СПЦ, на српски народ и државу Србију. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести