Брнабић: О реконструкцији владе првенствено с Вучићем

БЕОГРАД: Председница Владе Ана Брнабић изјавила је да ће о реконструкцији владе првенствено разговарати с председником Србије и председником најјаче странке у земљи Александром Вучићем.
ana brnabic, tanjug tanja valic
Фото: Ана Брнабић, фото: Танјуг (Тања Валић)

Ово је озбиљна тема и озбиљна држава и свакако ћу, да не буде било какве забуне, пре свега о томе разговарати са председником Вучићем. Он је председник Српске напредне странке, која је стожер владајуће коалиције која у влади коју ја водим даје подршку парламенту. Најприродније је, као у било којој земљи света, да разговарам о томе пре свега са председником најјаче странке, тако да ћу то и урадити, изјавила је Брнабићева гостујући на ТВ Пинк.

Премијерка је истакла да је реконструкција владе „увек отворено питање“.

Ја сам рекла и када сам била министар у влади Александра Вучића и као грађанин, пре него што сам ушла у владу, мени је увек деловало да је добра та политика где је реконструкција владе отворена тема. Зашто не, нису министри богом дани, није ни председница владе богом дана и ту постављена. Ако немате резултате ако постоје неки проблеми, онда мењате тим да би давао боље резултате, рекла је Брнабићева.

Према њеним речима, не треба чекати четири године „живота свих наших грађана и привредника, да би нешто променили“.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести