Брнабић обишла Бачку Паланку: ДРЖАВА ЋЕ У НАЈКРАЋЕМ РОКУ ПОМОЋИ У САНАЦИЈИ ШТЕТЕ

БАЧКА ПАЛАНКА: Премијерка Србије Ана Брнабић обишла је данас Бачку Паланку, општину која је, уз град Нови Сад, претрпела највише штете у олујним невременима, и поручила да ће држава у најкраћем могућем року, без одлагања, помоћи у санацији штете и отклањању последица невремена.
d
Фото: Инстаграм налог @anabrnabic

"Оно што је најважније - држава неће оставити своје грађане на цедилу, помоћи ћемо у санацији штете и отклањању последица невремена, баш као што смо урадили након поплава. То ћемо урадити у најкраћем могућем року, без одлагања", навела је Брнабић на Инстаграму.

Она је додала да ће држава уложити "надљудске напоре да деца у септембру имају редовну наставу у безбедним објектима, домаћинства сигуран кров над главом" и да свим становницима буде обезбеђена обновљена инфраструктура.

Председница Владе Србије је саопштила и да је у Бачкој Паланци посетила породицу Мијаљковић, која је остала без своја два члана.

"То је нешто што им нико на свету, ни на који начин, не може надокнадити. Све што бих рекла је сувишно, осим да ћу лично тражити одговорност за све који су својим нечињењем довели до тога да буду изгубљени људски животи", поручила је Брнабић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести