Брнабић: По сваку цену желе да се рециклирају, врате на власт

БЕОГРАД: Део опозиције окупљене у Савезу за Србију (СзС) по сваку цену жели да се "рециклира" и врати на власт, изјавила је данас премијерка Србије Ана Брнабић.
brnabic, tanjug rprelic
Фото: TANJUG / RADE PRELIC / bb

Уз велику подршку одређеног броја западних медија, тај део опозиције покушавао је да покаже слику да је Србија подељена и да постоји насиље између власти и опозиције, што није тачно, рекла је премијерка у интервјуу за ТВ Пинк.

Она је нагласила да је, међутим, после јучерашњег митинга у Београду у оквиру кампање "Будућност Србије" јасно да Србија апсолутно није подељена. 

"Постоји мањина, један део опозиције који по сваку цену жели да се рециклира и врати на власт. Да ли је то по цену насиља и агресије и по цену да Србија стане, свеједно, само да се рециклирају и врате на власт. Све су то људи који су били на власти у једном или у другом капацитету", рекла је Брнабићева. 

На примеру председника београдске општине Стари град Марка Бастаћа, наводи, може да се види колико је то "ненормална опозиција". 

Како је рекла, општину Стари град не можете да натерате, нити да га намолите као републичка власт да уради све оно што су урадиле друге локалне самоуправе у Србији. 

"А то је да пусти електронске сервисе, аутоматску размену података између државних органа и локалане самоуправе како грађани не би више скупљали папир по папир од шалтера до шалтера, него да та локална самоуправа буде њихов сервис", рекла је премијерка. 

За СзС је рекла да су део опозиције, али да поједини међу њима нису ни парламентарна опозиција, а поједини су део парламентарне опозиције и то тако што су узели посланике који су ушли у Скупштину на неклим другим листима. 

Брнабићева каже да постоји велики део опозиције која учествује у раду парламета, на консултацијама с председницом парламента Мајом Гојковић, и с којом власт има коректну комуникацију, иако се с њима не слаже по многим питањима.

Она је захвалила свима који дају подршку јединственој Србији, те позвала да се прекине с поделама на Србију елите и на Србију "седвичара и ботова". 

Поздравила је позив председника Александра Вучића са јучерашњег митинга на јединство, иако, како је и сам Вучић рекао, не морамо да мислимо исто. 

"Не можете да делите дрзаву на крезубе и елиту. Не могу да пристанем на то, то је огромна увреда, то не постоји, такве поделе неко жели да наметне", истакла је премијерка.

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести