Брнабић: Потребан хитан састанак о медијској стратегији

СЕНТА: Наставићемо да радимо на решавању проблема медија у Србији, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић и поручила да је потребан хитан састанака са представницима медијских и новинарских удружења како би се наставио рад на изради медијске стратегије. 
Premijerka Ana Brnabić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

 Проблем је, каже, доста комплексан, али Влада ће наставити да ради на решавању проблема са којима се суочавају медији, као што ради на решавању свих осталих проблема у Србији и то један по један, те да је потребно време да би се показали резултати. 
"Сигурна сам да ће ови резултати свакако такође доћи. Председник Вучић је управо о томе и причао у Давосу. Уколико представници медија пажљиво слушају његово обраћање у Давосу, и уколико су добронамерни, чини ми се да ће извући позитивне, добре, паметне поруке из његовог обраћајања у Давосу", рекла је Брнабић одговарајући на питања новинара приликом посете Сенти. 

 Премијерка намерава да позове представнике медијских и новинарских удружења у вези са радом на медијској стратегији, како би сагледала да ли су се повукли из Координационог тела и тима за дијалог или и из радне групе за израду медијске страгегије, пошто се, каже, ради на та два колосека.
"Један је дијалог са медијским и новинарским удружнејима у вези са решавањем свакодневних проблема са којима се суочавају медији у Србији, други је рад на медијској стратегији, да ли настављамо рад на медијској стратегији или су само напустили Координационо тело и тим за дијалог", каже Брнабић. 
Нада се да ће рад на медијској стратегји бити настављен, а да је следећи корак јавна расправа. 

"Чини ми се да би било неозбиљно да људи који су направили први нацрт медијске стратегије не учествују у јавној расправи", каже Брнабић. 
Навела је да је наслеђена потпуно девастирана медијска сцена, те да то најбоље показује извештај Савета за борбу против корупције из 2011. у коме се каже да су медији у Србији у потпуности под политичком контролом, потпуно девастирани, а да су новинари у Србији унижени и понижени.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести