БРНАБИЋ РАЗОЧАРАНА ОДРЕЂЕНИМ ОГРАНИЗАЦИЈАМА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА: Тврдње Крика нису новинарство већ дестабилизација Србије и срамота

БУКУРЕШТ: Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас у Букурешту да је разочарана одређеним огранизацијама цивилног друштва, јер су испоставе одређених политичких партија и страних служби, као и да тврдње Крика у вези са Александром Вучићем немају никакве везе са истраживачким новинарство, већ су покушај дестабилизације земље и велика срамота.
Танјуг/видео
Фото: Танјуг/видео

"Ја сам највише разочарана одређеним организацијама цивилног друштва које треба да буду управо организације цивилног друштва самим тим објективне, балансиране, непристрасне, а многе те организације су код нас постале испоставе одређених политичких партија и политичких покрета што је нефер према грађанима Србије.

Такође сам разочаран тим трендом и што такозвани истраживачки новинари или истраживачки медији исто то раде, јер су они у ствари испоставе одређених политичких партија, као и одређених страних служби", рекла је Брнабић одговарајући на питања новинара.

Каже да је тако Крик, који је директно пре пар година ставио мету на чело  Данилу Вучићу када су га повезивали са различитим клановима, рекао да јавност сумња да је неки Оскар из Скајп преписки или позива или како год, да је то Александар Вучић, то нико у Европи или ниједан истраживачки медиј на свету, да је заиста истраживачки не би никада себи да дозволи.

"Никада. Зато што у следећој реченици они кажу да не постоји никакав доказ. Ми не можемо да поткрепимо ту сумњу. Ми то мислимо. Зато што је то неко ко је наводно био изнад министра унутрашњих послова, али то не може бити премијерка, него је то Александар Вучић. Значи нисам ја, него је он и ако сам ја изнад министра унутрашњих послова, а Александар Вучић тек тамо негде горе, па ви у ствари таргетирате тачно онога кога желите да таргетирате", навела је премијерка.

Нагласила је да то није јавност, него то раде управо они.

"А јавност то не мисли. Јавност нема такву сумњу. Јавност зна ко је Александар Вучић и зна да тако нешто никада не би могло да се веже за име Александра Вучића. Притом да вам кажем, ако причате већ о томе да то долази из Француске, шта ви мислите да ти Французи онда да имају таква сазнања не би директно ишли против председника Републике Србије? Него ви узимате, спинујете то за вашу корист и за ваше политичке потребе, а онда се огрнете плаштом истраживачких новинара и покушавате да правите тиме ту причу која је брутална лаж", навела је она.

Како је рекла, то је мешетарење и дестабилизација у Србији, али и огромна срамота.

"А сви они који заиста желе или претендују да буду истраживачки медији или јесу истраживачки медији треба да се ограде од свега тога и да кажу да је то срамота и да је то пре свега уништавање истраживачког новинарства које постоји свакако у свету и свакако у Европи, али то није Крик", рекла је Брнабић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести