Брнабић: Реформа јавних предузећа у фокусу будуће владе

БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да ће реформа јавних предузећа бити тема након избора и у фокусу будуће владе.
brnabic
Фото: Tanjug (Zoran Colić)

Према њеним речима, то је важна тема, јер ће реформа омогућити да јавна предузећа пружају бољу и квалитетнију услугу грађанима, али и утицати на економски раст земље.

Наш привредни раст је 2018. био 4,4 одсто, а 2019. године четири одсто, сматрам да бисмо имали још боље резултате да су јавна предузећа боље радила свој посао", рекла је Брнабић одговарајући на питања новинара након конференције "Стартује легално 2020" у Београду.

Истиче да процес реформе јавних предузећа и начин бирања директора тих предузећа путем конкурса није завршен до краја, јер се Влада Србије бавила другим проблемима међу којима су стечаји предузећа, попут Железаре, РТБ Бора, ПКБ-а, због којих је, каже, буџет "крварио".

Могуће да је то била грешка, али решавали смо друге проблеме за које смо тада сматрали да су приоритет. Такође, не верујем да бисмо реформу јавних предузећа могли да радимо истовремено са свим осталим реформама и стечајима, а сада када смо то успешно завршили, можемо да се посветимо јавним предузећима, подвукла је Брнабић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести