Брнабић с Жиданом: Укидање такси услов за наставак дијалога

БЕОГРАД: Председница Владе Србије Ана Брнабић и председник Скупштине Словеније Дејан Жидан сложили су се да новонастала ситуација, узрокована увођењем такси Приштине на робу из централне Србије и Босне и Херцеговине, негативно утиче на регионалну стабилност и да је неопходно укидање такси како би се створили услови да се Београд и Приштина врате за преговарачки сто.
brnabic zidan
Фото: Tanjug (video)

Брнабић је током разговора упознала Жидана с актуелном ситуацијом на Косову и Метохији, као и с реформама које Србија спроводи на путу ка чланству у Европској унији, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Брнабић и Жидан разгварали су и о наставку билатералне сарадње, економским односима двеју земаља као и о предстојећој посети председника Борута Пахора Србији.

Брнабић је изразила задовољство успостављеном садржајном билатералном сарадњом Србије и Словеније и оценила да би најављена посета председника Борута Пахора Србији допринела даљем унапређењу политичке сарадње. 

Она је истакла добре резултате до сада одржаних заједничких седница две Владе и најавила одржавање следеће седнице током 2019. године, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести