Брнабић: Србија за интензивнију сарадњу с државама Кариба

БЕОГРАД: Председница Владе Србије Ана Брнабић оценила је у разговору с генералном секретарком Асоцијације држава Кариба Џун Сомер да је Србија потписивањем Споразума о сарадњи са овом Асоцијацијом показала спремност да даље развија пријатељске везе са традиционалним партнерима у Латинској Америци и да успостави интензивнији политички дијалог и сарадњу са државама Кариба.
ana brnabic karibi
Фото: Tanjug (video)

Премијерка Брнабић истакла је да очекује да ће у наредном периоду бити дефинисан програм сарадње и сагледани модалитети укључивања Србије у конкретне пројекте ове организације, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Премијерка је додала да је превасходно заинтересована за јачање културних веза и сарадњу у области образовања, додајући да ће Србија размотрити могућности стипендирања одређеног броја студената државе Кариба.

Говорећи о споразуму који је данас потписан, генерална секретарка Асоцијације Џун Сомер навела је да очекује да ће у наредне три године бити дефинисани планови сарадње и учешћа Србије у Асоцијацији, али да је од тога много важније успостављање конкретних веза међу грађанима и обнављање односа између традиционално пријатељских држава, као што је Србија. 

Председница Владе искористила је прилику да изрази захвалност државама  Латинске Америке и Кариба које су показале принципијелан став по питању једнострано проглашене независности Косова и пружиле подршку Србији у одбрани суверенитета и територијалног интегритета државе, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести