Чепурин: Србија и Русија иду даље, талисман је "вучић"

БЕОГРАД: Амбасадор Русије у Београду Александар Чепурин приредио је пријем у Руском дому поводом почетка Мундијала у његовој земљи и поручио да је уверен како ће и руски и српски тим проћи у другу фазу.
selakovic cepurin
Фото: Tanjug (Zoran Žestić)

Русија и Србија имају предност, не само да су међу 32 најбоље, а надам се да ће проћи даље из групе и учествовати у финалној фази, рекао је Чепурин.

Он је пожелео да Србија и Русија покажу достојанствену и лепу игру.

Србија не може да игра лоше јер је талисман и маскота Мундијала мали “вучић” (мали вук Забивака, прим. аут) и сигурно ће донети срећу Србији. Верујем да ће Србија проћи даље и да онда председник Вучић дође у Москву и гледа утакмице, истакао је Чепурин.

Додао је да зна с колико поноса српски фудбалери играју за своју земљу.

Фото: Tanjug (Zoran Žestić)

Он је позвао све да током Мундијала буду гости Руског дома где ће се организовати гледати све утакмице, а приређена је и посебна изложба “Одбројавање” посвећена стадионима на којима ће се играти утакмице.

Изасланик председника Србије Александра Вучића, генерални секретар Никола Селаковић захвалио се на лепим речима и рекао да је уверен да ће Мундијал красити све што краси спорт.

Фер-плеј, борба непрестана, са срцњм на терену. Уверен сам да ће Србија дати свој максимум. Неко каже да је успех што смо већ тамо, али верујем и да може више. Честитам Русији на свему што су урадили и верујем да ћемо видети најбоље организован Мундијал икад, рекао је Селаковић. 

На свечаности у Руском дома била је и амбасадорка Бразила Изабела Кристина де Азавенде Хервет, ривала српских фудбалера у групи, амбасадор Кубе Густаво Триста дел Тодо и други представници дипломатског кора.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести