ЦеСИД: Најмање изборних неправилности до сада

БЕОГРАД: Програмски директор ЦЕСИД-а Ђорђе Вуковић је изјавио да су ово избори са најмањим бројем неправилности и недостатака у последњих 20 година, колико та организација прати изборе.
djordje vukovic, TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC
Фото: Tanjug

Вуковић је на конференцији за новинаре рекао да има врло мало неправилности, и да је у преподневним часовима било углавном техничких проблема.

Како каже, на пример, један број бирачких места је отворен са закашњењем, затим било је мањка или вишка изборног материјала...
"Већ три ли четири сата немамо баш ниједну неправилност коју можемо да забележимо", рекаоје Вуковић.

"У последњих 20 година, колико пратимо изборе, најмањи број  неправилности и недостатака је у овом изборном процесу, уз уобичајене - да има проблема са организовањем администрације и слично. Има врло мало неправилности у току изборног дана", навео је Вуковић.

Он каже да и друге организације које прате изборе дају такве податке о току избора.

Вуковић је истакао да је нешто нижа излазност, до 17 сати 40,9 одсто, али да се дешава да се у вечерњим сатима поовећа излазност.
Према његовим речима, овај тренд ипак говори да вероватно нећемо ићи ка горњој граници од пројектованих четири милиона бирача, већ пре да ће на изборе изаћи око 3,5 милиона бирача.

Фото: Tanjug/Dragan Kujundžić

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести