Човић: Нико у Србији нема интерес да науди Дику Мартију

БЕОГРАД: Нико у Србији, а посебно српске безбедносне службе немају ниједан једини интерес да се бившем специјалном известиоцу Европске комисије Дику Мартију нешто лоше деси, поручио је некадашњи шеф Координационог центра за КиМ Небојша Човић.
covic nebojsa/Tanjug arhiva
Фото: Tanjug arhiva

Очигледно да је сада атмосфера великих спиновања и манипулација, то је једна од већих глупости која је убачена, али сада се у Хашком већу води судски поступак за Тачија, Весељија и остале егзотичне ликове са КиМ, где подаци Дика Мартија доста служе у тим оптужницама, рекао је Човић коментаришући Мартијеве тврдње за свајцарске медије да већ дуже време живи са полицијском заштитом јер му живот угрожавају "радикални елементи српских обавештајних служби".

Он каже да се оптужбе могу дефинисати на страни "велике албанске лоби машинерије са изразитим елементима у Швајцарској".

После Албаније и КиМ, највећа концентрација Албанаца се налази у Швајцарској, додао је Човић.

На питање како у том смислу види кампању Приштине за време украјинске кризе, Човић одговара да она "стално мути воду и да стално глуми хистерију страха од Србије".

Причају нереалне ствари да ће Србија направити агресију на простору КиМ. Србија не може да направи агресију на делу своје територије, ако пратимо и изјаве наших званичника и понашање Србије, видите да Србија држи тезу врло чврсто да је она кључни елемент стабилности у комплетном региону Западног Балкана, истакао је Човић.

Он напомиње да у региону постоје многи који су "непрекидно оптерећени Србијом", а један од разлога је, каже, што су неспособни да реше проблеме у својим државама.

Ти проблеми ће бити све већи, као и у целој Европи, изазвани руско-америчким сукобом или сукобом Русије и НАТО на простору Украјине, рекао је Човић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести