Дачић: Бакарец није претио смрћу Ђиласу

БЕОГРАД: Председник Скупштине Србије Ивица Дачић одбацио је тврдње Странке Слободе и правде (ССП) да данас није реаговао на говор мржње посланика СНС-а Небојше Бакареца, наводећи да Бакарец није упутио никакве претње.
ivica dacic, Tanjug/Tara Radovanović
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

"Људи можда нису слушали, а сада неки кажу да је претио смрћу и да је рекао да опозицију треба побити као у Русији. Да је тако било свакако да не бисмо допустили да такве ствари изговара" рако је Дачић у Скупштини.

Он је додао да су посланици свакодневно суочени са говором мржње, а да се прати да ли се кодекс понашња поштује само у парлементу.

Странка слободе и правде реаговала је на данашњи иступ посланика Бакареца у којем је он, какао наводе, позвао на ликвидацију бившег шефа БИА и председника ССП-а Драгана Ђиласа, а председнику парламента Дачићу замерила што Бакареца због тога није ни прекинуо, ни опоменуо.

Бакарец је током расправе у Скупштини затражио обавештење од МУП-а и БИА о "завери против председника Сербије", уз констатацију да састанак бившег шефа БИА Саше Вукадиновића са Ђиласом, Вуком Вучуровићем и Јадранком Дринић потврђује да постоји шира завера, а потом додао: "Замислите да се бивши шеф ФСБ-а састаје са Нављаним. Знате како се то решава у Русији? То се решава тако што те више нема".

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести