Дачић и Боцан-Харченко о сарадњи две земље, седници СБ УН

БЕОГРАД: Министар спољних послова Србије Ивица Дачић примио је данас амбасадора Руске федерације Александра Боцан-Харченка, а поред сарадње у борби са корона вирусом разговарали су и о видео седници Савета безбедности УН о раду УНМИК-а, саопштило је министарство. 
daccich_Harcenko

Дачић је захвалио Боцан-Харченку на несебичној помоћи руске стране кроз донацију медицинских средстава и опреме, а посебно је истакао прошлонедељну помоћ коју је упутио "Руски фонд мира", те истакао значај доласка руског експертског тима у Србију. 

Амбасадор је пренео изразе захвалности министра Сергеја Лаврова за помоћ коју је Србије пружила у враћању руских држављана хуманитарним летовима које је организовала Влада Србије за репатријацију својих држављана. 

Разговарали су и о мерама предузетим у борби са пандемијом корона вируса, као и о плановима за попуштање уведених рестрикција и припремама за наставак сарадње након изласка из кризе, наводи се у саопштењу. 

Било је речи и о реализацији раније планираних посета званичника две земље када се за то стекну услови, како би се очувала динамика контаката на високом и највишем нивоу. 

Размењена су мишљења о прошлонедељној видео седници Савета безбедности о раду УНМИК, а министар Дачић је још једном захвалио на принципијелној подршци Руске Федерације у вези са питањем Косова и Метохије која је и том приликом јасно пренета, наводи се у саопштењу. 

Саговорници су се сагласили да су узајамна помоћ и солидарност које су две братске и пријатељске земље показале и у овим тешким временима, снажан доказ изузетних односа и сарадње Републике Србије и Руске Федерације, које је ова криза само ојачала. 

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести