Дачић са амбасадором ДНР Кореје

БЕОГРАД:  Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић и амбасадор Демократске Народне Републике Кореје Ри Пјонг Ду, данас су, током састанка, указали на потребу јачања политичког дијалога и разговарали о могућности реализације међусобних посета. 
Ivica Dačić i Ri Pjong Du Foto:Tanjug
Фото: Tanjug

На састанку Дачића и амбасадора Рија, који је акредитован на нерезиденцијалној основи из Румуније, констатовано је да у билатералним односима Републике Србије и ДНР Кореје нема отворених питања и указано је на дуготрајно пријатељство две земље које ове године обележавају 70 година од успостављања дипломатских односа. 

Министар Дачић поновио је став Републике Србије у прилог денуклеаризације Корејског полуострва и решавања нуклеарног питања ДНР Кореје мирним путем, односно преговорима инволвираних страна. 

Поред тога, са наше стране је поздрављено одржавање историјског самита између Сједињених Америчких Држава и ДНР Кореје у Сингапуру 12. јуна, уз наду да ће позитиван тренд у циљу постизања трајног мира на Корејском полуострву бити настављен и убудуће. 

Амбасадор Ри Пјонг Ду је изнео спремност за јачање билатералне сарадње између Демократске Народне Републике Кореје и Републике Србије, подсетивши на традиционално пријатељске вишедеценијске односе две земље, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести