Дачић: Жене су много храбрије и вредније од мушкараца

БЕОГРАД: Поводом Међународног дана жена, лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић организовао је скуп у седишту те странке и поручио да су жене много храбрије и вредније од мушкараца.
ivica dacic, Tanjug/Rade Prelić
Фото: Танјуг/Раде Прелић

Дачић је истакао да ће, ако он постане премијер у његовом тиму бити већина жена.

Социјалисткиње су колегама поклониле ружу и скренуле пажњу на равноправност полова у друштву, наводи се у саопштењу коалиције СПС-ЈС-ЗС.

Вулин: Жене су стуб српског друштва и државе

Министар унутрашњих послова и председник Покрета социјалиста (ПС) Александар Вулин истакао је у Новом Саду, на скупу жена ПС посвећеном обележавању Међународног дана жена, да су жене стуб српског друштва и државе, увек посвећене миру, напретку и стабилности.

Српске жене су својим радом и залагањем дале огроман допринос у јачању и напретку наше државе. Ви сте онај бољи, вреднији, марљивији део нашег друштва коме су породица, мир, напредак, стабилност и сигурност најдрагоценији. Жене су те које су најодговорнији део нашег друштва зато што брину не само о себи, већ и о онима који су им дали живот и име, али и о онима којима су оне дале живот и име. Хвала вам на неизмерној љубави коју показујете према својој држави, као и на поверењу које указујете државном руководству на челу са председником Србије Александром Вучићем. Заједничким снагама борићемо се да наша Србија остане јака, стабилна и успешна земља упркос свим изазовима, поручио је Вулин

Вулин је рекао да је суштина политике за коју се бори заједно са председником Вучићем јачање породице, саопштено је из Покрета социјалиста.

У овим модернијим и не тако мудријим временима, реч породица је постала нешто чега се стиде, нешто што је превазиђено, нешто што нас спутава и ограничава, ја у то не верујем. Ја верујем у породицу. Суштина људског бића је створити породицу, гајити и подизати оног бољег од себе. Суштина политике ове земље, суштина политике Александра Вучића је ојачати породицу. А нема здраве и јаке породице без вас, поштоване жене, нема породице без вас и вашег пожртвовања, стрпљења и разумевања, истакао је Вулин.

Заветници: Вратићемо достојанство и поштовање нашим дамама

Жена је стуб породице, чувар вредности и најчвршћи темељ нашег друштва, поручили су из Српске странке Заветници.

Заветници су на Дан жена истакли да су једина политичка организација која је изабрала жену за председника.

Вратићемо достојанство и поштовање нашим дамама, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се цитира и изјава професора Душана Пророковића, који је истакао да председничку кандидатуру Милице Ђурђевић Стаменковски подржавају бројни српски интелектуалци и јавни радници.

Због тога нам је политичар профила Милице Ðурђевић неопходан на политичкој сцени, не само за наредне изборе, него и за наредне деценије. Важно је да у овим геополитичким околностима имамо снажну патриотску опцију као што су Заветници, рекао је Пророковић.

Тепић: Да жене имају већу моћ свет би био боље место

Да је више жена на местима одлучивања, ратова и сукоба никада не би било, јер жене не би дозволиле да свет буде оволико суров, комерцијалан, криминалан и безосећајан, поручила је данас носилац листе коалиције Уједињени за победу Србије Мариника Тепић на обележавању Међународног дана жена.

Коалиција Уједињени за победу Београда организовала је данас дружење са суграђанкама, поводом Међународног дана жена, а Тепић је навела да су проблеми са којима се жене суочавају исти без обзира на страначку припадност.

Закон о родној равноправности до данас није усвојен, а да иронија буде већа, имамо владу која у свом саставу никада није имала већи број жена. Формално, именом и презименом, жене јесу ту, али функционално, ништа нису урадиле, рекла је Тепић, а саопштила та коалиција.

Додала је да жене морају да се поштују и да им се дозволи да одлучују онако како сматрају да треба.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести