Ђилас: Бићемо највећи опозициони посланички клуб у парламенту

БЕОГРАД: Лидер Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђиас изјавио је данас да ће посланички клуб С СП, ПСГ, Покрета за преокрет и Слоге, бити највећи опозициони клуб у парламенту и да никада нису ни размишљали да буду део власти са СНС.
r
Фото: Youtube Printscreen

"Суштина наше политке увек је била да Србији буде боље. Увек смо били опозиција влати, Србији никада и никада јој нећемо бити опозиција", рекао је Ђилас новинарима након разговора са председником Србије Александром Вучићем, који је, како је рекао, протекао у пристојом тону.

Према његовим речима, председник им је пренео да ће до краја месеца бити одржана конститутивна седница парламента, а да ће током августа Србија добити владу.

Додао је да су представници ССП, ПСГ-а и Покрета за преокрет, који су се из коалиције "Уједињени за победу Србије" одазвали позиву на разговор, пренели Вучићу да не постоји могућност да буду део власти, јер би то, каже, било "крајње неприродоно, нелогично, ненормално", с обзиром на разлике у ставовима.

Ђилас је рекао и да су Вучићу изнели замерке на све претходне владе, као и да су упозорили да би Србија могла да претрпи последице у економској сфери, због неусклађивања политке са ЕУ.

Он је навео да ће њихов посланички клуб бити спреман да подржи све законе који ће донети бољитак грађанима, али и да очекују да власт покаже да је спремна да размотри и прихвати њихове предлоге закона.

Ђилас је навео и да су председнику рекли да очекују да оде са чела СНС, што је, каже, Вучић потврдио да ће учинити.

На питање да ли је било речи о санкцијама Русији, Ђиалс је рекао да је и њихов став исти као људи који знају шта су санкције, али да су, са друге стране, свесни потенцијалних опасности, ако не ускладимо политику са ЕУ, због чега на њих и упозоравају.

Позиву председника Вучића на разговор нису се одазвали представници Народне и Демократске странке, а које су биле део савеза "Уједињени за победу Србије", који је освојио 38 мандата.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести