Ђилас: Бићу у суботу на улици, биће сви други људи из ССП

БЕОГРАД: Лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас каже да ће у суботу бити на улици, каже да је то грађански протест, те констатује да на улице излазе грађани који нису страначки опредељени као и да се многи не слажу са странкама из опозиције.
dragan djilas tanjug
Фото: Танјуг/видео/Драган Ђилас

Бићу у суботу на улици. Мариника Тепић и ја ћемо бити заједно. А биће и сви други људи из Странке слободе и правде и из осталих странака опозиције са којима смо се удружили, казао је Ђилас на Н1.

Казао је и да су то грађански протести, а Сави Манојловићу, који их је покренуо са својим покретом "Крени промени", честитао је и поручио "Ми ту треба да помогнемо, да будемо на улици и да уколико буде нечега, станемо испред и да покушамо да заштитимо те људе од криминалаца који дођу".

За евентуалне инциденте председник ССП оптужује власт, јер, како каже: "Ви када погледате демонстранте не видите ни најмању жељу за насиљем и сукобом".

Ђилас је говорећи о изборима 3. априла казао да део опозиције који се удружио верује да може да победи у Београду, а да њихов председнички кандидат може да оде у други круг.

Ми идемо на изборе да победимо. Избори су у истом дану за Београд, за Србију и за председника. У Београду опозиција побеђује. 60 одсто грађана је за опозицију, 40 одсто за СНС. У тих 60 одсто нису само уједињена опозиција и Не давимо Београд, ту су и неке друге странке. Уједињена опозиција ће на изборима узети преко 30 одсто. А када будете гледали Вучићеве листе и онога што је опозиција, они ће отприлике бити егал. И председнички кандидат удружене опозиције ће ићи у други круг, предвиђа Ђилас.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести