Ђилас: Одустао сам од функција у Савезу за Србију 

БЕОГРАД: Шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Драган Ђилас изјавио је да је одустао од свих функција у Савезу за Србију да не би, каже, било речи да тражи функцију за себе.
dragan djilas tanjug
Фото: Танјуг/видео/Драган Ђилас

Ђилас је гостујући на ТВ Н1 рекао да је већина оних који су били на листи за београдске изборе прихватила да буде део Савеза за Србију и да су остале још само "техничке ствари" око којих се тренутно договара.

Како је рекао Савез за Србију је далеко одмакао у организацији, очекује да се Савезу прикључе и појединци и удружења грађана и странке и покрети, "сви они који верују да живимо у ауторитарном режиму, диктатури која води у сиромаштво и који су против тога да живимо у лажи".

Додао је да је на њему да да идеју, а сматра да Савез треба да буде више од предизборне коалиције, а мање од странке.

"Који ће се окупити око ствари за које смо ми, а не против. Мислим да не треба да се удружимо због тога што смо против (Александра) Вучића, ми јесмо за смену ове власти, али је неопходно да постигнемо консензус око великог броја тема", рекао је Ђилас.

Навео је и да је идеја да се уобличи 10 или 15 ставова око којих се сви слажу.

Ђилас је рекао да је са Сашом Јанковићем последњи пут разговарао пре месец дана кад их је обавестио да неће бити део Савеза за Србију.

На питање о изјави да ће се одлазак садашње власти славити као Дан победе над фашизмом, Ђилас је одговорио да сматра како је фашизам можда престара, али не и прејака реч.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести