Додик честитао Брнабићевој именовање за мандатара

ИСТОЧНО САРАЈЕВО: Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик честитао је Ани Брнабић именовање за мандатара за састав нове владе Србије, изразивши уверење да ће она преданим радом и опредиљеношћу за снажан развој Србије допринети њеној даљој афирмацији, напретку и развоју.
dodik, tanjug
Фото: Tanjug/R.Prelić, arhiva

Додик је истакао да је Србија постала незаобилазан политички фактор у региону, Европи и свету, што је од великог значаја и за Републику Српску и БиХ, преноси Срна.

Додао је да је за Републику Српску веома значајно да Србија јача свој међународни положај, јер је постала важан фактор мира и стабилности у региону, а посебно у очувању Дејтонског мировног споразума који гарантује положај и статус Српске и српског народа у БиХ и даје јој право да гради јаке везе са Србијом.

Брнабићевој је пожелео да и даље успешно води Владу Србије у интересу свих грађана Србије и изразио уверење да ће захваљујући њеном труду, раду, патриотизму добри односи са Српском бити настављени за добробит народа са обе стране Дрине.

Верујем да ће влада са Вама на челу и председником Србије Александром Вучићем, а у складу са Споразумом о специјалним паралелним везама, наставити интензивну сарадњу са институцијама Републике Српске, првенствено у области економије, културе, науке, образовања, спорта, као и у свим другим сферама живота, нагласио је Додик.

Подсетио је да је иза Србије и Републике Српске веома успешан период сарадње и реализације значајних пројеката који су обележили претходни мандат Ане Брнабић и поручио да ће наставити да се залаже за наставак те сарадње, као и заједничког рада на реализацији започетих пројеката и покретање нових за добробит и просперитет становника Републике Српске, Србије и БиХ, саопштено је из Кабинета српског члана Председништва БиХ.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести