Додик: Генерал Младић је истински херој и патриота

БАЊАЛУКА: Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је за српски народ генерал Младић је истински херој и патриота и да пресуда Хашког суда генералу Ратку Младићу, у условима неђеднаког третмана и селективне правде овог трибунала, не представља изненађење.
dodik,
Фото: Милорад Додик/ Дневник (Ф. Бакић)

Председник Српске је рекао да пресуда генералу Младићу није пресуда српском народу, те да у Републици Српској нико не верује да је генерал крив.

"Ово није пресуда ни Републици Српској, ни српском народу, ни српској војсци. Ово је покушај удара на слободу читавог једног народа", нагласио је Додик.

Он је истакао да је однос Хашког суда према Србима неправедан, да је струка у Хагу потпуно поражена и да је Хаг онемогућио помирење у БиХ.

"Из уџбеника треба избацити све о неправедном Хашком трибуналу", рекао је Додик, додавши да је данашњом пресудом и досадашњим односом Хашког трибунала према Србима задат ударац, пре свега, Босни и Херцеговини.

Додик је рекао да ће историја једног дана потврдити да је Хашки трибунал основан искључиво да суди Србима и са намером да их сатанизује.

"Морамо се окупити око наших вредности, око наше Републике Српске, а генерал остаје легенда српског народа. Треба да се окупимо и око његове породице, да им помогнемо у овим тренуцима и да заједно пребродимо ово тешко време - нагласио је Додик.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести