ДРОНОВИ И ВАТРОМЕТ У ЧАСТ ДАНА ДРЖАВНОСТИ Очекује се СПЕКТАКЛ У БЕОГРАДУ, НОВОМ САДУ, НИШУ И КРАГУЈЕВЦУ

БЕОГРАД: Поводом Дана државности Србије, вечерас ће у 20:30 сати истовремено у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу, као и у градовима Републике Српске, бити организован ватромет.
1
Фото: Tanjug

У Београду је, такође, најављен и приказ од 500 дронова, односно "Dron Show".

Ватромет у трајању од шест минута и 52 секунде биће до сада највеће такво извођење, које чини 18.500 појединачних ефеката.

Преко 30 одсто ефеката наменски је произведено у Шпанији и Италији у бојама заставе Србије.

Припремљен је и највећи "сет уп" ласера јачине 42W најновије генерације.

"Light Show" од 150 расветних тела у систему са још 300 уређаја на Кули Београд, који праве ефекат од 600 метара дуж обале Саве, представља највећи овакав приказ икада забележен у региону. 

"Dron Show" са 500 дронова, као највећи број једновремених летелица у овом делу Европе извешће кореографију трасом дужом од 750 метара речног тока.

  Контрола кореографије и летелица због ове раздаљине мора да се ради специјалним антенама произвођача из Сједињених Америчких Држава, које су донете у Београд само за ову прилику.

У Новом Саду, Крагујевцу и Нишу специфичност је да сви ватромети у овим градовима трају колико и ватромет у Београду и то што су Пиро-музички ватромети, који се први пут изводе у овим градовима по јединственој музичкој нумери за све ватромете у Србији.

Кула Београд јуче је приредила спектакл поводом изложбе "Ћирилица - слава и трајање".

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести