ДСС: Одлука СДСС да учествује на прослави Олује неприхватљива

Можда би и било донекле људски разумљиво и политички прагматично да се да опроштај онима који су злочине извршили, да су они показали искрено кајање, што никако није случај, оцењује ДСС.
dss.jpg
Фото: dss.rs

БЕОГРАД: Одлука Самосталне демократске српске странке да њен представник учествује на обележавању 25 година од Олује и прослави такозваног Дана победе и домовинске захвалности и такозваног Дана хрватских бранитеља, људски је несхватљива и апсолутно неприхватљива, оцењује Демократска странка Србије.

Како је саопштено, најава да ће председник СДСС-а истовремено у Сремској Рачи присуствовати обележавању годишњице злочина почињених над Србима у време акције Олуја, ни на који начин не умањује понижење српског народа прихватањем учешћа на прослави злочина учињених над њим 1995. године.

"Можда би и било донекле људски разумљиво и политички прагматично да се да опроштај онима који су злочине извршили, да су они показали искрено кајање, што никако није случај. Напротив, у Хрватској је на делу историјски ревизионизам усташког покрета, а етничко чишћење Срба из Хрватске се слави као државни празник", оцењује ДСС.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести